۲۴ اسفند ۱۳۸۶، ۱۰:۰۲

مجله شعر ماهنامه می‌شود / سوره و "تاریخ شفاهی دفاع مقدس"

مجله شعر ماهنامه می‌شود / سوره و "تاریخ شفاهی دفاع مقدس"

سی و ششمین شماره از ماهنامه فرهنگی تحلیلی سوره ویژه دی، بهمن و اسفند 86 با پرونده موضوعی "تاریخ شفاهی دفاع مقدس" منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سرمقاله این شماره از سوره با عنوان "ذخایر عظیم اما ناشناخته" یادداشتی از دکتر حسن بنیانیان است. در بخشی از سرمقاله آمده است: "دریغ که تمدن لجام گسیخته غرب مادی با تهاجم خویش به سرزمین کربلائیان با گسترش لحظه به لحظه نیازهای مادی، همه ما را از شناخت نیازهای واقعی زندگی خود غافل ساخته است و نسل ما را که غرق در نعمت معنویت دفاع مقدس بود از ضرورت جمع آوری خاطرات شفاهی و مکتوب جنگ دور ساخته و اکثریت هنرمندان و نویسندگان و خطیبان ما را در سرزمینی از تکرار مباحث پوچ حسادتها، زیاده خواهی ها، کبر و غرور و شهوت آدمیان سرگرم نموده است تا فیلمنامه ای را بنویسند یا قصه ای را خلق کنند و یا نصیحتی بر مخاطب داشته باشند..."

در ادامه مطالب مربوط به پرونده این ماه که ویژه تاریخ شفاهی دفاع مقدس است می خوانیم: "قدیمی ترین نوع تاریخ" از شفیقه نیک نفس، "دموکراتیک ترین شیوه تاریخ نگاری" از سید قاسم یاحسینی، "نمایش از قدرت معنوی" (گلچین خاطرات مقام معظم رهبری از دوران دفاع مقدس)، "باورناپذیری فضای جنگ برای نسل آینده" گفتگو با حجت الاسلام سعید فخرزاده درباره تاریخ شفاهی جنگ، "تعهدی در برابر عموم" ترجمه ابوالفضل حسن آبادی، "چیستی تاریخ شفاهی" گزارشی از سه دوره نشست تخصصی تاریخ شفاهی دانشگاه اصفهان - دانشکده ادبیات و علوم انسانی نوشته محسن کاظمی، "روندی برای مکتوب سازی تاریخ" دکتر مرتضی نورایی، "ظلمی که شداد هم نکرد" گفتگو با محمد محمدی جانباز جنگ، "گویاسازی اسناد تاریخ شفاهی جنگ" گفتگو با اصغر کاظمی درباره چگونگی نگارش تاریخ شفاهی، "ما و جنگ" از مهدی مصطفایی، "لحظه هایی که خاطره شدند" (کارکرد خاطره در روایات داستانی) نوشته شمسی خسروی، "پرهیز از شعار دادن" گفتگو با اکبر صحرایی نویسنده داستانهای جنگی، "رودخانه های ناپیدای ژرفا" مصطفی فعله گری، "به آن روز نزدیک امیدوارم" گفتگو با مهدی عقابی ویراستار آثار جنگی، "همذات پنداری با راویان نوارها" گفتگو با راحله صبوری، "کارم داستان نویسی نیست" گفتگو با مریم شانکی تدوینگر خاطرات شفاهی دفاع مقدس، "گنجینه ای برای آیندگان" گفتگو با مجید قیصری داستان نویس جنگ و...

بخش دوم مطالب این شماره از سوره شامل این مطالب است: مقاله "لغو و فرد منتشر" یوسفعلی میرشکاک، "وقتی اوشین باز می گردد" نگاهی به پدیده یانگوم؛ نوشته م. طاهری، "شهری پر تغزیه" گپی کوتاه با دکتر نورالله حسین خانی، "مهندسی پدافند غیرعامل در صحنه عاشورا" مجید موحدی امین، "شخصیت امام را تا ابد نمی توانیم ایزوله کنیم" گفتگو با محمدرضا شرف الدین تهیه کننده "فرزند صبح"، "زندگی جاری است" روایت فرخنده کیهانی از مقاومت مردم لبنان در نبرد 33 روزه، "در مسیر تحول جهان" ترجمه ع. ف. آشتیانی، "داستان گوی شکستهای ارتش کشتار" درباره زندگی و داستانهای نورمن میلر نوشته م. فعله گری، "آنها که می روند، آنها که می مانند" ناگفته هایی از علی عباس نژاد برای قیصر امین پور و...

سوره 36 به صاحب امتیازی حوزه هنری و مدیر مسئولی حسن بنیانیان در 144 صفحه و با قیمت 900 تومان منتشر شده است.

همچنین پنجاه و چهارمین فصلنامه تخصصی شعر ویژه اسفند 86 توسط انتشارات سوره مهر به پیشخوان آمد.

مصطفی محدثی خراسانی در سر مقاله این شماره از لزوم توجه به مخاطب عام سخن گفته و خبر داده است که مجله شعر به زودی در هیئت ماهنامه احیا خواهد شد.

در این شماره از شعر می خوانیم: "ای دریغا آنکه رفت ..." 12 سوگ سروده در عزای قیصر امین پور، "عکس یادگاری با جنازه قیصر" (حرفهایی در روز هفتم مرگ قیصر امین پور) به قلم محمدرضا تقی دخت و "بیدل، نیاز شاعران جوان امروز" (گفتگوی ابوطالب مظفری با محمد کاظم کاظمی به بهانه انتشار کتاب گزیده غزلیات بیدل)

در بخش نقد، مجموعه شعر "من مرگ را او خطاب می کنم" سروده سید ضیاءالدین شفیعی و "ناگهان فرشته ها..." سروده روزبه فروتن پی مورد بررسی قرار گرفته است.

در بخش شعرخوانی، محمد خراسانی "زمستان" مهدی اخوان ثالث را از منظری تازه نگریسته و خوانده است. در مقالات این شماره از شعر، شاهد "کلام خلاق اساطیری" از محمود سنجری (سینا)، "شعر یا شعار اجتماعی" نوشته حمیدرضا شکارسری، "یاد ایام" (بررسی تاثیرپذیری رهی معیری از بیدل) به قلم دکتر حسین خسروی و "شمس و مولانا" به کوشش صابر امامی هستیم.

در بخش معرفی یک شاعر در مطلبی با عنوان "فروغ تاجیکستان" به قلم رستم عجمی با فرزانه خنجدی شاعر تاجیکستانی آشنا می شویم.

در بخش شعر ایران اشعاری از جواد محمد زمانی، سید حمید رضا برقعی، مرتضی امیری اسفندقه، فاضل نظری، بهروز سپیدنامه، زهیر توکلی، امید مهدی نژاد، کمال رستم علی، سعید نوری، محمود حبیبی کسبی و محبوبه ابراهیمی و در بخش شعر جهان شعر "ژاک ردا" شاعر فرانسوی آمده است.

فصلنامه شعر به مدیریت حسن بنیانیان و سردبیری مصطفی محدثی خراسانی در 72 صفحه و به قیمت 1200 تومان منتشر شده است.
کد خبر 653927

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha